IT-coaching

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat u moet doen om uw bedrijf levensvatbaar te houden? Wat is er nodig om over 15 jaar nog steeds te bestaan en te floreren?

Service en innovatie zullen de meest belangrijke factoren zijn om als bedrijf te overleven in de 21ste eeuw.

Om concurrerend te zijn moet je als bedrijf uitblinken in service.

Uw medewerkers zorgen voor service. Het is dan ook van belang dat uw werknemers zich goed voelen en gemotiveerd naar hun werk gaan. Dan zal de positieve sfeer binnen uw bedrijf ook naar buiten uitstralen.

Wanneer de sfeer binnen uw bedrijf niet zo positief is, dan zal dat zicht ook uiten in de service naar uw relaties. Collega’s die vooral hard werken om hun eigen doelen te behalen en daarbij het bedrijfsbelang uit het oog verloren. Wellicht overweegt u op dat moment om te gaan reorganiseren of om medewerkers te herplaatsen. Beide punten kunnen er toe leiden dat uw werknemer zich niet prettig voelt. Het zou kunnen leiden tot overbelasting van uw werknemer. Uw werknemer zou uiteindelijk burn-out kunnen raken. Doordat hij/zij steeds vermoeider wordt en niet voldoende kan herstellen tussen de stressmomenten door. Op dat moment ontstaat chronische overbelasting; een vicieuze cirkel. Er zijn dan meer energievreters dan energiegevers. Het gebrek aan deze energiegevers zorgen er voor dat de medewerker steeds verder verstart en steeds slechter kan reageren en inspelen op de eisen op het werk. Hoe hard hij het ook probeert het lukt gewoon niet. Uw medewerker heeft het gevoel dat hij geen enkele invloed kan uitoefenen; dat het niet uitmaakt wat hij probeert. Zijn doel is onhaalbaar; dit maakt hem afstandelijk, cynisch en onverschillig naar zijn collega’s en uw bedrijf. Uw service.

Wij kunnen u helpen om burn-out en stress binnen uw bedrijf voor te zijn. Wij trainen u in tijdig signaleren van problemen bij uw werknemers. Dit zijn verbale en non-verbale signalen.

 

We leveren een training op maat voor uw middenkader met veel praktische voorbeelden en oefeningen zodat het niet alleen theoretisch blijft. Onderzoek heeft uitgewezen dat informatie die alleen in geschreven vorm wordt gegeven maar kort wordt onthouden. Het beste is het zelf te ervaren.

Wilt u meer informatie over burn-outpreventie dan verwijzen wij u graag door naar de website van burn-outpreventie: www.pbop.nl.

Neemt u contact op via de e-mail: info@pbop.nl of via de telefoon 06-18474408.